Waarom bedrijven Webflow zouden moeten gebruiken

Met fel concurrerende markten kunnen bedrijven niet voorbij het belang kijken van een goed gemaakte website die hun visie weergeeft en hun steeds evoluerende digitale producten vertegenwoordigt. Om dit te bereiken hebben ze geavanceerde webontwikkelingsplatforms nodig die de nodige tools bieden om te schalen, te concurreren en te bloeien. In dit artikel zullen we onderzoeken waarom Webflow de ideale oplossing is voor bedrijven en een naadloze webontwikkelingservaring biedt die succes stimuleert.

Wat is Webflow?

Webflow is een krachtig contentmanagementsysteem (CMS), een no-code webontwerptool en een hostingplatform waarmee webdevelopers verbluffende en responsive websites kunnen maken zonder dat er ook maar één regel code nodig is.

Met zijn intuïtieve drag-and-drop-interface stelt Webflow gebruikers in staat om visueel goed presterende websites te ontwerpen, bouwen en lanceren in een fractie van de tijd die ze traditioneel besteden. Dankzij de intuïtieve interface, krachtige functies en de focus op snelheid en gebruiksgemak kan het effectief de kloof overbruggen tussen onhandige doe-het-zelf-websitebouwers zoals Wix of Squarespace en complexere opties zoals WordPress waarvoor ervaren front-end-ontwikkelaars nodig zijn.

Hoewel het essentieel is dat je jouw eigen onderzoek doet en je unieke bedrijfsvereisten begrijpt voordat je beslist welke oplossing je wilt gaan gebruiken, zijn hier enkele belangrijke redenen waarom Webflow waarschijnlijk een goede optie zou zijn als je een webdeveloper bent.

Vereenvoudigde webontwikkeling

Webflow heeft de webontwikkeling enorm vereenvoudigd, waardoor het mogelijk is om een aantrekkelijke, conversie-geoptimaliseerde marketingwebsite te ontwerpen en bouwen, zonder enige codeerkennis. Dit is vooral handig voor technologiebedrijven, omdat softwareontwikkelings- en ontwerpteams hun tijd en energie kunnen richten op de kernproducten en -diensten van het bedrijf.

De editor van Webflow is gebruiksvriendelijk en zeer intuïtief. Eenmaal live kan iedereen die editor-toegang heeft, eenvoudige tekst- en beeldwijzigingen rechtstreeks op de website aanbrengen, zonder dat dit invloed heeft op de backend. Dit vermindert de inspanning die nodig is voor eenvoudige wijzigingen en bugfixes aanzienlijk, en helpt voorkomen dat je het ontwerp verprutst.

Dankzij de intuïtieve drag-and-drop-interface kunnen marketingteamleden snel landingspagina's maken en prototypen, en workflows moeiteloos optimaliseren. Het platform biedt ook een breed scala aan sjablonen en vooraf gebouwde componenten, zodat je nieuwe ontwerpen kunt bijwerken en bouwen zonder elke keer opnieuw te hoeven beginnen.

Snelheid en prestaties

Tegenwoordig verwachten mensen dat websites snel laden, en als ze dat niet doen, zullen ze waarschijnlijk verder gaan. Daarom zijn snelheid en prestaties cruciale overwegingen voor de marketingwebsite van elk bedrijf. Gelukkig is Webflow ontworpen om snelle en betrouwbare laadsnelheden te leveren, dankzij een reeks geavanceerde functies.

Hosting
Hoewel je de mogelijkheid hebt om je eigen hostingoplossingen te gebruiken, biedt het basisplan van Webflow de optie van een alles-in-één hostingoplossing die zeer betrouwbaar is en geoptimaliseerd voor prestaties. Omdat SSL-codering standaard is inbegrepen, zorgt dit voor een extra beveiligingslaag voor uw klanten.

Content Delivery Network (CDN)
Het Content Delivery Network (CDN) van Webflow distribueert de inhoud van jouw website over meerdere servers over de hele wereld. Dit helpt de latentie te verminderen en ervoor te zorgen dat jouw pagina’s sneller laden, ongeacht waar een bezoeker zich bevindt.

Geoptimaliseerde code
Webflow gebruikt geoptimaliseerde codestructuren om de laadtijden nog verder te versnellen. Dit betekent dat de code van jouw website gestroomlijnd en efficiënt is, waarbij onnodige elementen worden verwijderd.

SEO-vriendelijk

Je kunt niet langer beweren dat SEO geen belangrijke overweging is. Een SEO-vriendelijke website helpt je online zichtbaarheid te vergroten, verkeer naar jouw site te leiden en uiteindelijk het succes van jouw bedrijf te vergroten.

Opnieuw biedt Webflow hiervoor de perfecte oplossing. Met geoptimaliseerde code, schone URL's, gestroomlijnde mappen en intuïtieve SEO-functies stelt Webflow je in staat om jouw positie in zoekmachines te verbeteren en organisch verkeer te genereren - met minimale inspanning.

De geoptimaliseerde code zorgt ervoor dat zoekmachines jouw site gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren, terwijl schone URL's de site gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren maken. Met het intuïtieve SEO-paneel van Webflow kan je cruciale aspecten zoals metagegevens, koptags en beschrijvingen optimaliseren, waardoor de zichtbaarheid van jouw site wordt vergroot.

Responsive Design

Een responsive website past zich aan verschillende schermformaten aan zonder afbreuk te doen aan het ontwerp, de structuur en de algehele effectiviteit. Omdat uit recente onderzoeken blijkt dat meer dan 50% van het onlineverkeer nu afkomstig is van niet-desktopapparaten, is reactievermogen van cruciaal belang om de aandacht van jouw bezoekers te trekken en vast te houden, wat uiteindelijk tot hogere conversiepercentages leidt.

Met Webflow kunnen er moeiteloos responsive websites gemaakt worden die een optimale gebruikerservaring bieden zonder kennis van HTML of CSS. Het bouwen van een website met de intuïtieve gebruikersinterface van Webflow kan een volledig visueel proces zijn, waarbij ontwerpwijzigingen onmiddellijk zichtbaar zijn, en zonder dat er ook maar één regel code nodig is.

Met de responsive ontwerptools van Webflow kan je interactieve elementen, intuïtieve scroll functies en lay-outs integreren die zich aanpassen aan het voorkeursapparaat van elke gebruiker. Ongeacht hoe gebruikers jouw bedrijf ontdekken, Webflow stelt je in staat een boeiende en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden die de betrokkenheid stimuleert en jouw online aanwezigheid vergroot.

Verhoogde beveiliging

Ondanks dat de veiligheid van de meeste bedrijven een topprioriteit is, adopteren velen nog steeds websitebouwers die hun bedrijf (en klanten) blootstellen aan onnodige risico's en kwetsbaarheden. WordPress staat bijvoorbeeld bol van de beveiligingsbedreigingen en de afhankelijkheid van plug-ins van derden kan aanzienlijke kwetsbaarheidsproblemen veroorzaken.

Verouderde plug-ins veroorzaken uiteindelijk functionaliteitsproblemen op jouw website, maar het updaten ervan is vaak tijdrovend en kan leiden tot functionaliteitsproblemen die nog langer duren om te lokaliseren en op te lossen.

Met Webflow kan je afscheid nemen van deze zorgen. Door de noodzaak van plug-ins te elimineren, biedt Webflow een veiligere omgeving voor jouw bedrijf. Bovendien is SSL-certificering bij alle tariefplannen inbegrepen, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.
Meer weten?

Vereenvoudigde stagingomgeving

Staging, testen en implementatie zijn cruciale onderdelen van elk webontwikkelingsproces. Zonder een goede testomgeving loop je het risico dat niet-geteste of onvoltooide code live wordt gezet, wat mogelijk kan leiden tot fouten, beveiligingsproblemen en een negatieve gebruikerservaring.

Webflow vereenvoudigt deze fasen door een kant-en-klare testomgeving te bieden waarmee gebruikers wijzigingen kunnen testen en beoordelen voordat ze live worden gezet. Dit helpt ervoor te zorgen dat een website geoptimaliseerd en veilig is en voldoet aan de bedrijfs- en gebruikersbehoeften voordat er updates worden aangebracht in de live-omgeving.

Dankzij de testomgeving van Webflow kunnen meerdere gebruikers de site openen en beoordelen terwijl eraan wordt gewerkt, waardoor het test- en beoordelingsproces wordt gestroomlijnd. Het maakt ook eenvoudig terugdraaien mogelijk in geval van problemen of fouten. Als er tijdens de testfase iets misgaat, kan de Webflow-ontwikkelaar eenvoudig terugkeren naar een eerdere versie van de site, waardoor mogelijke downtime of negatieve gevolgen worden vermeden.

Flexibel contentbeheer

Met Webflow CMS kunnen gebruikers de inhoud efficiënt beheren om ervoor te zorgen dat hun website altijd de meest relevante en boeiende informatie aan bezoekers biedt. Je kunt eenvoudig verschillende soorten inhoud, zoals blogs, services en portfolio's, toevoegen, bewerken en bijwerken, allemaal op één centrale locatie.

Stel dat jouw bedrijf bijvoorbeeld een aantal unieke landingspagina's nodig heeft voor Google-advertentiedoeleinden. Zodra jouw landingspagina-sjabloon binnen het CMS is ingesteld, kun je eenvoudig nieuwe varianten toevoegen. Je hoeft alleen de juiste afbeeldingen en begeleidende tekst toe te voegen, en je bent klaar.

Verbeterde gebruikerservaring

Het websiteontwerp en de algehele gebruikerservaring (UX) van een bedrijf zijn cruciaal voor het succes ervan. Webflow biedt een reeks functies en hulpmiddelen waarmee ontwerpers prachtige, snel ladende en responsive websites kunnen maken die zijn afgestemd op de unieke behoeften van hun publiek. Aangepaste lay-outs, animaties en interacties die een naadloze gebruikerservaring op alle apparaten en platforms creëren, zijn veel eenvoudiger te implementeren dan traditionele websitebouwers. Dit verbetert de klantbetrokkenheid, de esthetiek en de algehele aantrekkingskracht van een website - allemaal essentieel voor de bedrijfsgroei.

Naadloze integratie en samenwerking

Webflow is een krachtige tool waarmee je niet alleen prachtige websites kunt maken, maar ook een naadloze integratie met andere essentiële zakelijke tools mogelijk maakt. Met de intuïtieve API kan je met Webflow jouw website verbinden met andere applicaties en diensten, zoals betalingsgateways, CRM-systemen en analysetools, waardoor het eenvoudiger wordt om jouw online aanwezigheid te beheren en jouw workflow te stroomlijnen.

De integratiebibliotheek van Webflow biedt aanzienlijke documentatie voor populaire integraties, met gedetailleerde instructies over het instellen, configureren en oplossen van problemen met de integraties voor een soepele en ongecompliceerde ervaring. Deze documentatie is waardevol voor zowel technische als niet-technische gebruikers en leidt hen stap voor stap door elke integratie. Bovendien biedt het beheerportaal van Webflow een intuïtieve interface voor het beheren van integraties, van de DNS-instellingen tot analyse en tracking.

Snelle implementatie

Snel handelen is van essentieel belang als je voortdurend nieuwe producten en functies introduceert en verschillende ontwerpen met elkaar test. Elke dag dat de website van een bedrijf verouderd blijft, loopt het risico de merkreputatie te schaden en potentiële conversies mis te lopen. Dit is waar Webflow om de hoek komt kijken, waardoor bedrijven relevant kunnen blijven, effectief met klanten kunnen communiceren en hun groei kunnen stimuleren.

Webflow vereist minimale ontwikkelingsinspanningen en elimineert de noodzaak van een ingewikkeld ontwerp-ontwikkeling-QA-overdrachtsproces. Ontwerpers kunnen het hele proces overnemen, waardoor ze tijd besparen en jouw workflow stroomlijnen. Dankzij de gebruiksvriendelijke functies van Webflow kan het maken van een nieuwe landingspagina binnen enkele minuten worden gedaan, niet in uren, dagen of weken. Nog beter: kleine wijzigingen kunnen rechtstreeks in de Webflow Editor door jouw marketingteam worden aangebracht, waardoor technische middelen vrijkomen voor kritiekere taken.

Bouwen met Webflow is efficiënt en verkleint de foutmarge, waardoor de tijdlijn van jouw websiteproject aanzienlijk wordt verkort. Marketingteams kunnen nieuwe pagina's maken zonder afhankelijk te zijn van ontwikkelaars, waardoor het ideaal is voor jouw groeimarketingteam (of partner) om A/B-tests uit te voeren en snel strategieën te veranderen.

Lagere kosten

Als gevolg van verschillende inefficiënties kunnen bedrijven die afhankelijk zijn van traditionele webontwikkelingsmethoden meer tijd en geld besteden aan website-ontwikkeling dan nodig is, vooral bij het reviseren van een nieuwe website.

Met Webflow kunnen veel van deze taken echter worden geautomatiseerd of vereenvoudigd, waardoor de benodigde tijd – en als gevolg daarvan ook de kosten – aanzienlijk worden verkort.

Succesvolle technologiebedrijven die Webflow gebruiken

De populariteit en het succes van Webflow blijkt duidelijk uit de lange lijst van succesvolle technologiebedrijven die het platform gebruiken. In verschillende gebruiksscenario's, van productontwikkeling en e-commercesites tot het lanceren van nieuwe platforms, heeft Webflow bedrijven in staat gesteld hun doelen te bereiken en hun digitale aanwezigheid te versterken.

Een paar bekende (technologie-)bedrijven die Webflow gebruiken zijn onder meer Memberstack, Lattice, Chattermill, Dropbox, BankMobile, Bonsai, Michael Kors Collection, Dell Design Systems etc. Deze bedrijven maken gebruik van de functies van Webflow om responsive, snel ladende en visueel aantrekkelijke sites te creëren die hen hebben geholpen meer klanten te werven en hun bedrijf op te schalen.

Aan de slag met Webflow

Webflow heeft een zachte leercurve dankzij de gebruiksvriendelijke interface, stapsgewijze handleiding, videotutorials en uitgebreide helpcentrumartikelen. Het platform is kosteneffectief en biedt verschillende prijsopties voor bedrijven van elke omvang, van persoonlijke websites tot systemen op ondernemingsniveau. Hun klantenservice is ongeëvenaard, waarbij algemene supporttickets van de ene op de andere dag worden opgelost - vaak met een op maat gemaakte video waarin de oplossing voor jouw probleem in detail wordt uitgelegd. Bovendien wordt Webflow voortdurend verbeterd met regelmatige updates en nieuwe functies die klanten meer waarde bieden.

Samenvatting

Voor bedrijven die een aanwezigheid op het internet willen creëren die hun visie weerspiegelt, hun publiek aanspreekt en meegroeit met hun bedrijf, biedt Webflow een oplossing van onschatbare waarde. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, naadloze integratie en een breed scala aan functies die zijn ontworpen om topprestaties te leveren, stelt Webflow bedrijven in staat responsieve, functionele en visueel aantrekkelijke websites te maken die hun klantbetrokkenheid sterk vergroten.

Klaar om de Webflow-magie naar de online aanwezigheid van jouw bedrijf te brengen? Bring it on! Creative Solutions is een Webflow-wizard die klaar staat om voor jouw een verbluffende, responsive en goed presterende website te creëren. Neem contact met ons op als je wilt weten hoe we kunnen samenwerken.
Meer weten?
Nog meer Webflow: 'webflow-websites' en 'Weer aan de slag!'